KRŮTÍ KEBAB S PETRŽELOVOU SALSOU

  • 900 g krůtích prsou
  • Špetka mletého kardamonu
  • Špetka mleté skořice
  • Citron
  • Listová petržel
  • 2 rajčata
  • červená cibule
  • Bílý vinný ocet
  • Olivový olej
  • máslo
  • sůl, pepř

Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do marinády z kardamonu, skořice, kapky vinného octa a olivového oleje. Necháme asi hodinku marinovat.

Kousky masa napícháme na jehly a dáme grilovat na cca 15 minut.

Mezitím připravíme petrželovou salsu – v míse smícháme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájená rajčata (bez dužiny), na plátky nakrájenou cibuli, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme.

Upečené maso stáhneme z jehel, dochutíme kouskem másla a solí a přelijeme salsou.

Zdroj: KRŮTÍ KEBAB S PETRŽELOVOU SALSOU; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-4-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 09.06.2014]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *