DEMI GLACE

  • 2 kg telecích kostí
  • mrkev
  • cibule
  • řapíkatý celer
  • pórek
  • tymián
  • bobkový list
  • olivový olej
  • pár stroužků česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 100 g rajčatového protlaku
  • sůl, pepř

Kosti očistíme a propláchneme studenou vodou. Pak je vyskládáme na pekáč, lehce podlijeme vodou a dáme zapéct na 25 minut do tmava. V hrnci rozpálíme olej a opečeme nakrájenou zeleninu do tmavší barvy. Pak přidáme opečené kosti, tymián, bobkový list a rajský protlak. Zalijeme vínem, necháme ho zcela vyvařit a zalijeme vodou. Zaklopíme a necháme alespoň 4 hodiny vařit. Uvařenou omáčku scedíme a zchladíme.

Zdroj: DEMI GLACE; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-2-dilu-rozpal-to-sefe?special=593827  [On-line 25.05.2014]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *