- 3 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 1 ½ lžíce medu nebo javorového sirupu
- 180 ml stolního oleje
- 1 žloutek ( nemusí být, ale dresink je krémovější)
- sůl a pepř na dochucení
V misce rozmícháme hořčici, ocet, sůl a pepř. Vmícháme med. Přidáme žloutek a zašleháme, poté po malých částech zašleháváme olej do emulze. Pokud se Vám emulze srazí a začne se oddělovat, dejte ji hodně vychladit a vezměte novou misku, přidejte 1 lžíci hořčice a 1 lžíci medu, zamíchejte a po malých částech zašlehávejte emulzi než se vše spojí.
Zdroj: Rozpal to šéfe!, Zdeněk Pohlreich, Komplet recepty z 1. dílu Rozpal to, šéfe!; iprima.cz, http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/komplet-recepty-z-1-dilu-rozpal-to-sefe?special=593827 [on-line18.5.2014]