JIŽANSKÉ SMAŽENÉ KUŘE

  • vykoštěné kuře
  • sladká paprika
  • cajenský pepř
  • dijonská hořčice
  • 1 dl kefíru
  • hladká mouka
  • čerstvá bazalka
  • rostlinný olej
  • sůl, pepř


Kuře nakrájíme na stejně velké kousky. V míse smícháme špetku sladké papriky, cajenského pepře, přidáme sůl a pepř, lžičku hořčice, kapku kefíru a ve směsi promícháme kuřecí kousky. Potom kousky vyndáme a obalíme v mouce, kterou dochutíme špetkou sladké papriky, cajenského i černého pepře a soli.

V pánvi rozpálíme rostlinný olej. Kuřecí zprudka osmažíme do zlatova.

Osmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce a můžeme podávat ozdobené čerstvou bazalkou.

Zdroj: JIŽANSKÉ SMAŽENÉ KUŘE; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-z-5-dilu-rozpal-to-sefe-vyzkousejte-je?special=593827 [On-line 16.06.2014]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *