KŘENOVÉ BRAMBORY

  • 800 g brambor
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • čerstvý křen
  • parmazán
  • tymián, rozmarýn
  • listová petržel
  • kerblík
  • máslo
  • sůl, pepř

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě s pár snítkami tymiánu, rozmarýnu a dalších bylinek dle chuti. Poté je rozpůlíme a vydlabeme vnitřek do mísy. Přidáme hrst nastrouhaného křenu a hrst parmazánu, zakysanou smetanu, kousek rozpuštěného másla, osolíme a opepříme. Směs promícháme a naplníme jí vydlabané brambory. Ty pak položíme na gril a necháme asi 5 minut zapéct. Na závěr brambory pokapeme troškou rozpuštěného másla a zasypeme nasekanou petrželkou a kerblíkem.

Zdroj: KŘENOVÉ BRAMBORY; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-4-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 09.06.2014]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *