KREVETOVÉ ŠPÍZY

  • 8 tygřích krevet
  • 2 limetky
  • ½ ananasu
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce bílého rumu (Capitan Morgan)
  • pomerančová šťáva a kůra
  • čerstvý zázvor
  • čerstvý koriandr
  • olivový olej
  • sůl, pepř

V míse smícháme šťávu z pomeranče a limetky, bílý rum, asi lžíči meduakouseknasekanéhozázvoru. Z čerstvých krevet odstraníme střívko a vložíme je do marinády. Přidáme kousky ananasu a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky. Zasypeme čerstvým koriandrem a necháme alespoň hodinu odležet. Poté krevety s kouskem ananasu a limetky napícháme na špejli. Špízy osolíme a opepříme a necháme 4 minuty grilovat. Podáváme s čerstvým koriandrem a kapkou olivového oleje.

Zdroj: KREVETOVÉ ŠPÍZY; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-3-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 01.06.2014]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *