PEČENÉ SLÁVKY NA PIVU

  • 800 g očištěných slávek
  • šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • máslo
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 dl světlého piva
  • čerstvá listová petržel
  • 4 plátky bagety
  • sůl, pepř

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme lžíci dijonské hořčice. Mušle vypereme ve vodě, očistíme a vhodíme je do pánve, zalijeme pivem a necháme pod pokličkou vařit. Podle chuti osolíme, opepříme a hojně zasypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Po pár minutách se slávky otevřou, vyndáme je a vzniklou omáčku ještě chvilku povaříme, aby zhoustla. Pak omáčku nalijeme na mušle a můžeme servírovat s plátky ogrilované bagetky potřené česnekem.

Zdroj: PEČENÉ SLÁVKY NA PIVU; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-3-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 01.06.2014]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *