- mleté hovězí maso 750 g
- zelený pepř 20 g
- čerstvý tymián, nasekaný 20 g
- worcestrová omáčka 6 ml
- francouzská hořčice 15 g
- mořská sůl 1 špetka
- čerstvě namletý pepř 1 špetka
- housky na hamburger 6 kusů
- listy rukoly 100 g
- cibule, nakrájená na plátky 1 kus
- rajčata, nakrájená na plátky 3 kusy
- kečup, majonéza, dip nebo prostě to, co máte rádi
Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte.
Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.
Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 3-5 minut z každé strany.
Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.
Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.
Zdroj: Pikantní hamburger; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/pikantni-hamburger [On-line 25.5.2012]