Steak z roštěnce s bylinkami

  • steaky z roštěnce 4 kusy
  • olivový olej extra panenský 30 ml
  • čerstvý tymián, nasekaný 2 snítky
  • čerstvý rozmarýn, nasekaný 2 snítky
  • sušené oregano 2 špetky
  • čerstvě namletý černý pepř 2 špetky

V míse smíchejte ingredience na marinádu: olej, tymián, rozmarýn, oregano a pepř. Přidejte maso a vše dobře promíchejte, aby se marináda dostala všude. Zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice. Dvacet minut před grilováním maso vyndejte a nechte odpočinout při pokojové teplotě.

Nandejte steaky na rozžhavený rošt a grilujte je pod zavřeným víkem grilu. Během grilování jednou otočte. Pro stupeň propečení medium
-rare počítejte s grilováním 6-8 minut.

Hotové steaky dejte na talíř a nechte 3-5 minut odpočinout.


Zdroj: Steak z roštěnce s bylinkami; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/steak-z-rostence-s-bylinkami [On-line 25.5.2012]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *